Dzisiaj mamy wtorek, 25 września 2018
2018-02-21
VETFORUM - Sytuacje kryzysowe w bioasekuracji łańcucha żywnościowego

Sesja naukowa pod patronatem Głównego Lekarza Weterynarii

w ramach konferencji VETFORUM

Łódź, 7 kwietnia 2018

 

Sesja jest uhonorowaniem działalności naukowej i dydaktycznej

prof. dr. hab. Jacka Szczawińskiego

 

Moderator sesji - dr hab. Krzysztof Anusz, prof. SGGW w Warszawie.

W sesji wezmą udział wykładowcy z dziedziny bezpieczeństwa żywności i wizerunku, specjalizujący się w reagowaniu na sytuacje kryzysowe.

Program obejmuje zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i reagowaniem kryzysowym na etapach od produkcji pierwotnej do przetwórstwa żywności:

 

  1. Ogólna charakterystyka kryzysów w gospodarce żywnościowej
  2. Bioasekuracja w produkcji pierwotnej żywności
  3. Choroby zakaźne zwierząt wolno żyjących przenoszone przez żywność
  4. Administracje rządowe wobec kryzysów - na przykładzie Inspekcji Weterynaryjnej
  5. Elektroniczna kontrola urzędowa jako narzędzie w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności
  6. Food defence – obrona żywności w przemyśle spożywczym
  7. Fałszowanie żywności.

 

Sesja skierowana jest do lekarzy weterynarii realizujących zadania z zakresu urzędowej kontroli żywności oraz do osób wykonujących zadania PIS, IJHAR-S, PIORIN.

Szczegółowy program

Informacje organizacyjne:

 

 

Sesja naukowa pod patronatem Głównego Lekarza Weterynarii
w ramach konferencji VETFORUM

Łódź, 7 kwietnia 2018



Sesja jest uhonorowaniem działalności naukowej i dydaktycznej
prof. dr. hab. Jacka Szczawińskiego



Moderator sesji - dr hab. Krzysztof Anusz, prof. SGGW w Warszawie.

W sesji wezmą udział wykładowcy z dziedziny bezpieczeństwa żywności i wizerunku, specjalizujący się w reagowaniu na sytuacje kryzysowe.

Program obejmuje zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i reagowaniem kryzysowym na etapach od produkcji pierwotnej do przetwórstwa żywności:

  1. Ogólna charakterystyka kryzysów w gospodarce żywnościowej

  2. Bioasekuracja w produkcji pierwotnej żywności

  3. Choroby zakaźne zwierząt wolno żyjących przenoszone przez żywność

  4. Administracje rządowe wobec kryzysów - na przykładzie Inspekcji Weterynaryjnej

  5. Elektroniczna kontrola urzędowa jako narzędzie w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności

  6. Food defence – obrona żywności w przemyśle spożywczym

  7. Fałszowanie żywności.

Sesja skierowana jest do lekarzy weterynarii realizujących zadania z zakresu urzędowej kontroli żywności oraz do osób wykonujących zadania PIS, IJHAR-S, PIORIN.

Szczegółowy program

Informacje organizacyjne:

graphics by kordian©, code by ml© 2011