Aktualności

I SYMPOZJUM NAUKOWE „ZDROWE ZWIERZĘTA, ZDROWA ŻYWNOŚĆ”

Data

27 grudnia, 2015

Opis

Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach Uniwersytetu Przyrodniczego
w Poznaniu
oraz Wielkopolska  Izba Lekarsko-Weterynaryjna w Poznaniu
serdecznie zapraszają Państwa na

I SYMPOZJUM NAUKOWE „ZDROWE ZWIERZĘTA, ZDROWA ŻYWNOŚĆ”

w dniach 9 i 10 marca 2016 r.
w Biocentrum Uniwersytetu Przyrodniczego w  Poznaniu, przy ul. Dojazd 11

Zgłoszenie i rejestracja:    www.up.poznan.pl/sympozjum
Kontakt:   racewicz@up.poznan.pl steigert@up.poznan.pl michalm@up.poznan.pl

Koszt uczestnictwa od 1 os.:

  • za jeden dzień kongresu          – 75 zł
  • za dwa dni kongresu                – 150 zł
  • studenci i osoby towarzyszące (prywatnie)      – 30 zł

W środę wieczorem odbędzie się bankiet w restauracji Meridian (udział dodatkowo płatny).

P R O G R A M :
Środa – 9 marca 2016

  • prof. Roman Kołacz – Rektor UP we Wrocławiu – „Dobrostan – bydło”
  • dr Lipiec Marek – PIWet PIB w Puławach: „Gruźlica – problem nadal aktualny”
  • dr hab. Tarasiuk Kazimierz – Pig Improvement Company.: -„Bronchopneumonia u świń”
  • dr n. wet. Marian Porowski – Przychodnia Weterynaryjna Animal w Pobiedziskach:  „Wpływ dobrostanu oraz pobudzenia systemu immunologicznego na jakość mięsa”.
  • lek. wet Antoni Gibowicz – Pełnomocnik Zarządu ds. Systemów Zarządzania Jakością Sokołów S.A.: Dobrostan zwierząt na przykładzie firmy Sokołów

Czwartek 10 marca 2016

  • lek. wet Antoni Gibowicz – Pełnomocnik Zarządu ds. Systemów Zarządzania Jakością Sokołów S.A. – Minimalizowanie zagrożeń mikrobiologicznych w zakładzie mięsnym
  • dr hab. Marek Steigert – Instytut Weterynarii, WMW i NZ UP Poznań „Wizualne badanie mięsa – quo vadis?”
  • dr n. wet Przemysław Racewicz – Instytut Weterynarii, WMWiNZ UP Poznań: „”Aktualne metody monitorowania higieny w zakładach mięsnych”.
  • lek. wet. Michał Majewski – Instytut Weterynarii, WMWiNZ UP Poznań: „Zastosowanie detergentów i środków dezynfekcyjnych w dekontaminacji zakładów produkujących mięso”.
  • dr inż. Grażyna Czyżak-Runowska – WCiBZ UP Poznań: „Prozdrowotne właściwości mleka klaczy”

Inne Artykuły

Integracyjny Piknik Rodzinny Samorządów Zawodów Zaufania Publicznego

16 maja, 2025
Szanowni Państwo, Okręgowa Rada MILW zaprasza na coroczny Integracyjny Piknik Rodzinny Samorządów Za...

IV Regaty o Puchar Prezesa Małopolskiej Izby Lekarsko – Weterynaryjnej 2025 na Jeziorze Czorsztyńskim

14 maja, 2025
PRZYSTAŃ YACHT KLUB POLSKI – MIZERNA STYLCHEN Termin: 7 czerwca 2025 (sobota) Zapraszamy na IV Regat...

Wycofanie z obrotu szczepionki na wściekliznę

12 maja, 2025
W nawiązaniu do informacji wpływających do Głównego Inspektoratu Weterynarii dotyczących  podejrzeni...

Komunikat przewodniczącego Koła Seniorów – Kazimierz Janik

8 maja, 2025
Koleżanki i Koledzy, Lekarze Weterynarii – Seniorzy Małopolscy! W dniu wczorajszym otrzymałem inform...